Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50'ye yükseldi

TSK, Irak'ın kuzeyindeki terör operasyonlarını sıklaştırdı. 13 günde 50 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Komandolar bölgelerde geçici üsler kurdu. PKK ağır darbe alırken, Irak sınırında 15 kilometrelik güvenlik kuşağı oluşturuldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları da Irak ve Suriye sınırında incelemelerde bulundu.

Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50'ye yükseldi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırındaki PKK varlığını yok etmek için bir buçuk yıldır sınırötesi operasyon yürütüyor. Zira teröristler sınıra yakın bölgelerden karakollara ateş açıyordu.

Terör kampları havadan vurulurken, karadan da ilerme sağlandı. Komandolar, zor şartları kolaylıkla geçti, Irak'ın kuzeyini PKK'ya dar etti. Son olarak Hakurk kampında saldırı hazırlığındaki teröristler tespit edildi.

Hava harekatıyla 9 terörist etkisiz hale getirildi. 10 Mart'ta başlayan operasyonda toplam 50 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan bu sınır ötesi operasyon, geçmiş yıllara farklılık gösteriyor. PKK mağaralarını imha eden, silahlarını ele geçiren komandolar, operasyondan sonra dönmüyor, geçici üsler oluşturuyor.

Hakurk’un kalbi sayılan Armuş Kampı da askerler tarafından yerle bir edildi. Kani Rash bölgesinde ise PKK’nın ‘sözde’ mahkemesi ortadan kaldırıldı. Böylece Hakkari'nin karşısındaki alanda, Irak'ın kuzeyinde 15 kilometrelik güvenlik kuşağı oluşturuldu.

Başarılı operasyon sayesinde PKK'nın kaçakçılık faaliyetlerinin de önüne geçilmiş oldu. Aynı zamanda Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerinde de TSK sınırı 5 kilometre öteden tutuyor.

Güvenlik kaynakları Hakkari bölgesinin yüzde 95 daha güvenli hale geldiğini belirtti.

Sınırda bu gelişmeler yaşanırken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da beraberindeki kuvvet komutanları ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ile birlikte sınıra gitti.

Dün Irak sınırı denetleyen Akar bugün Suriye sınırındaki birlikleri inceledi.

Orgeneral Akar, önce Kilis, ardından Gaziantep'e geçti, bölgedeki gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Akar ve beraberindekiler, incelemelerinin ardından helikopterle Hatay’a hareket etti.

pkk tsk terörist ırak