CHP'nin seçim rotası belli oldu

CHP’nin seçim programı netleşti. Buna göre CHP seçim bildirgesini 30 Eylül’de açıklayacak. Bu tarihten önce de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa turuna çıkacak. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de ise 30’dan fazla ilde miting yapması bekleniyor. Seçim programları öncesi konuşan Kılıçdaroğlu seçim anketlerinin CHP'nin oy oranını yüzde 29 olarak gösterdiğini söyledi.

CHP'nin seçim rotası belli oldu

CHP’nin seçim rotası netleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini 30 Eylül’de açıklayacak. Kılıçdaroğlu seçim bildirgesinden önce de 23 Eylül’de başlayacak Avrupa turuna çıkacak. Tur kapsamında İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’nın çeşitli kentlerinde gurbetçilerden oy isteyecek. Türkiye'de ise 30'dan fazla ilde miting yapması planlanan CHP Lideri, programları öncesinde bir grup gazeteci ile sohbet etti.

Kılıçdaroğlu CHP’nin oy oranının yüzde 29’larda olduğunu savundu. CHP lideri MHP ve HDP’nin iki ayrı uç olduğunu ancak her iki partide de “koalisyon olacaksa, içinde mutlaka CHP olmalı” görüşünü savunduklarını belirtti. "AKP sorun yaratan bir parti. MHP her şeye 'Hayır' diyor. HDP baraj derdinde. Geriye CHP kalıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu seçim güvenliği konusunda “güvenliği sağlamak hükümetin görevi, eğer sağlayamıyorlarsa o zaman hükümet yok demektir” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne operasyon yetkisi tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “siyasi otorite talimat vermeden, valilerin bir operasyona izin vermeleri mümkün değil” dedi. Kılıçdaroğlu PKK’yı AKP’nin büyüttüğünü belirtti.

ulusalkanal.com.tr