Bakan Akar talimat verdi! Üretim arttı

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı fabrika ve dikimevlerindeki maske üretimine hız verildi. Bakan Hulusi Akar'ın talimatıyla tesislerde üretim miktarları iki kat arttırıldı. Günlük bez maske imalatı 400-500 bin seviyesine çıkarıldı. Çalışmaların Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra halkın talebini de karşılayacak şekilde devam ettiği belirtildi.

Bakan Akar talimat verdi! Üretim arttı

Bakan talimat verdi, maske üretim miktarı arttırıldı.

Yeni tip koronavirüsle mücadelede yoğun talep gören maskelerde herhangi bir eksiklik yaşanmaması için Milli Savunma Bakanlığı da harekete geçti. Bakan Hulusi Akar'ın talimatı üzerine Bakanlığa bağlı dikimevleri ile MKE Maksam Makine ve Maske Fabrikası Müdürlüğü çalışmalarına hız verdi.

Üretim miktarları iki kat artırılan tesislerde günlük bez maske imalatı 400-500 bin seviyesine çıkarıldı. Ayrıca çalışmaların Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra halkın talebini de karşılayacak şekilde devam ettiği belirtildi.

Fabrika Müdürü Turgay Topaloğlu, özellikle sağlık personellerinin kullandığı N95 olarak bilinen maskelerin üretimin için de bir tezgah kurulmasına karar verdiklerini bildirdi.

Topaloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü aktardı.

Fabrika müdürü salgınına karşı fabrika ve dikimevlerinde alınan önlemleri de açıkladı. Buna göre, üretim bandında aralıklarla çalışan işçilerin, görev yaptıkları alanda düzenli olarak dezenfeksiyon çalışması yapılıyor. İşçilerin ateşleri de hem fabrikaya girişlerinde hem de çalışmaları sırasında ölçülerek kayıt altına alınıyor.

ulusal.com.tr

hulusi akar Maske N95