IŞİD'e büyük operasyon başladı

IŞİD terör örgütüne yönelik yurt genelinde büyük bir operasyon yapıldı. Aralarında Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Şanlıurfa ve Konya'nın da olduğu 19 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 459 kişinin yakalandığı operasyonlarda çok sayıda kişi hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı

IŞİD'e büyük operasyon başladı

Türkiye güne terör örgütüIŞİD'e yönelik başlatılan büyük operasyonla uyandı. Yurt genelindeki 19 ilde belirlenen IŞİD adreslerine eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Bir süredir titizlikle yürütülen çalışmalar sonrası IŞİD'e yönelik operasyon için düğmeye basıldı. Sabah saatlerinde 19 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi.

Terörle mücadele ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda Şanlıurfa'da 150, Ankara'da 60, İstanbul'da 18, Bursa'da 46 kişi gözaltına alındı. IŞİD'in çok sayıda hücre evinin bulunduğu belirtilen Konya'da ise 75 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İzmir, Adıyaman , Adana, Elazığ, Bitlis, Bingöl, Çorum, Gaziantep, Hatay ve Diyarbakır'da IŞİD operasyonların yoğunlaştığı iller arasındaydı. İzmir'de örgüt adına çatışma bölgelerine gidip gelen ve eylem hazırlığında olan 9 IŞİD üyesi yakalandı.

Adıyaman merkezli 5 ilde yürütülen operasyonda ise 10 şüpheliye gözaltı yapıldı. Bitlis kent merkezinde yapılan operasyonda 10 kişi, Elazığ'da 15, Gazintep'te 47 şüpheli yakalandı. Adana'da 53 adrese yapılan baskında da 25 kişi gözaltına alındı.

Bingöl'de FETÖ ve IŞİD operasyonu birlikte yürütüldü. Bylock kullandıklarrı tespit edilen 7 rütbeli asker ve 10 IŞİD'liye gözaltı yapıldı.

Hatay, Çorum ve Diyarbakır'daki operasyonlarda da toplam 61 kişi yakalandı. Şüpheliler gözlatına alındıkları illerde önce sağlık kontrolü ardından da sorgu için emniyete götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

ışid terör örgütü ankarada operasyon