Cumhuriyet İçin Alanlara

Vardiya Bizde Platformu'nun Antalya Kışlahan'da bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığı öne çıktı.

Cumhuriyet İçin Alanlara

Platform üyeleri diğer demokratik kitle örgütleriyle birlikte Cumhuriyetin 90. yılında meydanlarda olacaklarını bildirdiler. Büyük bir resmin parçası olarak niteledikleri Balyoz Davasıyla asıl hedeflenin Cumhuriyet olduğunu belirten platform üyeleri "mutlaka kazanacağız" dediler. Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'e de seslenen platform üyeleri, "gerçekleri açıkla" dediler.

Genelkurmay Başkanının Gerçekleri Kamuoyu İle Paylaşmasını İstediler

Platform adına açıklamayı yapan Emekli Gazi Albay Orhan Güler, Balyoz Davası'ndaki kararların Yargıtay tarafından onanmasının ardından komutanlara verilen ağır cezaların nedeninin, 'Türk ordusunun ve onun şerefli mensuplarının itibarsızlaştırılması, halkın gözünde küçük düşürülmesi ve böylece etkisiz kılınması' olduğunu söyledi. Komutanların bu amaçla davanın kurbanı olduklarını belirten Güler, geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in dava ile ilgili suskunluğunu bozduğunu hatırlatarak Özel'in yaptığı açıklamayla kimseyi tatmin etmediğini kaydetti. Genelkurmay Başkanından 'silah arkadaşlarının suçsuz olduğunu' açıklamasını ve dava ile ilgili gerçekleri kamuoyu ile paylaşmasını istediklerini belirten Güler, Yargıyı da bağımsızlığa, tarafsızlığa, hukukun ve vicdanın gereğini yerine getirmeye çağırdı.

Cumhuriyete Daha Büyük Şevkle Sahip Çıkacaklar

Balyoz ve benzeri davalarla Türkiye üzerinde oynanan büyük oyuna, ülkenin parçalanması ve cumhuriyet rejiminin değiştirilmesi senaryosuna dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Güler, Balyoz davasının büyük resmin bir parçası olduğuna inandıklarını ve esas hedefin Cumhuriyet olduğunu kaydetti. Güler; "Bu nedenle 90. yılında Cumhuriyetimize daha büyük bir şevkle sahip çıkacak ve Vardiya Bizde Platformu olarak diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte meydanlarda olacağız" diye konuştu.

Tüm Yurttaşlara Platformdan Çağrı

Emekli Albay Teoman Şanal da Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızlarının '29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı'nı Antalya'da yüz binlerle tek yürek kutlamaya geliyoruz' diyerek gerçekleştireceği gösteri uçuşlarına Vardiya Bizde Platformu olarak katılacaklarını belirterek tüm Antalyalıları Türk Yıldızlarının semada yapacağı gösteriyi izlemeye çağırdı. Şanal, platform üyelerinin ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına da katılacaklarını bildirdi. Şanal; "29 Ekim günü 15:30 da kahraman Türk Yıldızları pilotlarımız Konyaaltı plajlarında gösteri yapacaklar. Müteakiben 18:30'da Varyantın oradan başlayacak cumhuriyet yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında son bulacak. Ardından da Cumhuriyet Meydanı'nda konser olacak. Vardiya Bizde Platformu olarak Varyantın başındaki büyük Türk bayrağının altında, şehit isimlerinin yanında toplanıp kortejde yerimizi alacağız. Sayın arkadaşlarıma, komutanlarıma ve Antalyalılara duyururum" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA