Levent Ersöz'den kumpas tanığına şikayet

Kadrolu gizli tanık İlker Çınar hakkında önemli bir şikayet geldi. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz; Ergenekon, Balyoz, Zirve Katliamı ve Turgut Özal'ın ölümü konularında ifadeler veren gizli tanık Çınar'ı Tanık Koruma Kurulu Başkanlığı'na şikayet etti. Çınar, Eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün yönlendirmesiyle gizli tanık olmuştu.

Levent Ersöz'den kumpas tanığına şikayet

Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi ve Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili ifadeler verdi, gizli tanık oldu. Kumpasçıların kadrolu gizli tanığı İlker Çınar hakkında önemli bir suç duyurusu geldi.

Ergenekon, Balyoz ve Özal davalarıyla hedef alınan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Çınar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ersöz, avukatı aracılığıyla İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulu Başkanlığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ersöz, "Özel eğitilmiş, yönlendirilerek 4 ayrı davada gerçek dışı ifadeler verip haksız yargılanmalara neden olmuş bu şahıs, tanık koruma kapsamına alınmıştır" ifadelerini kullandı. Levent Ersöz, "Çınar’ın tanık koruma tedbirlerinin kaldırılması ve yasal merciler önünde hesap vermesi" taleplerini bakanlığa iletti.

Ersöz, gizli tanık Deniz Uygur ismiyle ifade veren İlker Çınar'ın oynadığı rolü anlattı.

"Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi cinayetleri ve Özal’ın ölümüyle ilgili davalarda her konuda yalan söyletilmiştir. Bu şahsın yalan beyanları yüzünden birçok TSK mensubu haksız yargılamalara maruz kalmıştır. Yaşlı komutanlar tutuklanmış, çoğu hastalanmış, bazıları hayatını kaybetmiştir. Bu şahıs tanık koruma programından çıkarılarak hesap vermek zorundadır."

ulusalkanal.com.tr