Pazartesi günü ilk ders yok

Öğretmenler 6 Nisan Pazartesi günü ilk dersi boykot edecek. Yalova'da Vali tarafından azarlandıktan sonra hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz için ilk ders yapılmayacak. Eylem Türkiye Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'in ortak kararıyla alındı.

Pazartesi günü ilk ders yok

YalovaValisi'nin azarlamasının ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden öğretmenHalil Serkan Öz için öğretmenler boykota gidiyor.

Türkiye Eğitim Sendikası, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen valiyi protesto etmek için ortak karar aldı. Üç sendikanın kararıyla öğretmenler 6 Nisan Pazartesi günü ilk derslere girilmeyecek.

Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada “Halil öğretmenin ölümü, tüm ulusu ve özellikle eğitim çalışanlarını derinden sarsmıştır" denildi. Açıklamada, "Bir öğretmenin onuruyla oynamak, hele de öğrencisinin karşısında-vali de olsa hiç kimsenin haddi değildir." ifadelerine yer verildi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, "Önemli olan onurumuza, itibarımıza sahip çıkacak erdeme, yüreğe sahip olmaktır” ifadesini kullandı.

Eğitim-Sen de eylemi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Valiyi Türkiye' nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz” diyerek duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

# hayatını kaybetti # yalova # vali # öğretmen # boykot # ismail koncuk # Halil Serkan Öz # matematik öğretmeni