''Suriye uçakları, PYD ve koalisyon bölgelerinden uzak dursun''

Amerika Savunma Bakanlığı, Suriye ordusuna ait uçakların PYD ve koalisyona yakın bölgelerde uçuş yapmaması uyarısında bulundu. Amerika, Suriye uzak durursa "akıllılık etmiş olur" dedi. Rusya ise Suriye ve Amerikan uçaklarının havada karşı karşıya gelmesini önleyecek bir mekanizma kurulmasını teklif etti.

''Suriye uçakları, PYD ve koalisyon bölgelerinden uzak dursun''

Amerika Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook (Piter Kuk), Suriye'deki askerlerini korumak için her şey yapacaklarını açıkladı.

Cook, Suriye ordusuna ait uçakların terör örgütü PYD bölgelerinde ve koalisyona yakın yerlerde uçuş yapmaması konusunda uyardı. Sözcü, tehdit halinde savunmaya geçmeye hazır olduklarını söyledi.

Cook, "Bu bölgeler uçuşa yasak bölge değil. Ancak Suriye rejimi koalisyon güçlerinin operasyon yaptığı bu bölgeden uzak durursa, akıllılık etmiş olur" dedi.

Rusya ise Suriye ve Amerika arasında bir koordinasyon sisteminin kurulmasını teklif etti. Rus basınından İzvestiya gazetesinin haberine göre Rusya, Suriye ve ABD uçaklarının havada karşı karşıya gelmesini önleyecek bir mekanizma için teklifde bulundu.

Haberde Suriye ordusunun artan etkinliğine rağmen Amerika ile bir iletişim kanalının olmadığı vurgulandı. Ayrıca iletişim kanalı için Suriye'nin Rusya ve ABD arasındaki koordinasyon anlaşmasına dahil edilebileceği de belirtiliyor.

Rusya'nın koordinasyon mekanizması teklifinin, Rusya ve Amerikan dışişleri bakanları arasındaki 26-27 Ağustos'ta gerçekleşecek görüşmede ele alınması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

pyd