Genelkurmay çatı davasında ilk FETÖ itirafı geldi

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görülen Genelkurmay çatı davasında ilk FETÖ itirafı geldi. Sanıklardan eski Deniz Yüzbaşı Ali Emre Eral davanın 17'inci celsesinde verdiği ifadede, 14 Temmuz'da Cemaat “abi”sinin kendisine "Yarın, amirlerin ne derse onu yapacaksın" dediğini anlattı. Eral, FETÖ ile 2001 yılında Harp Okulu'nda tanıştığını söyledi.

İlk FETÖ itirafı geldi, örgüt üyesi olduğunu açıkladı.

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahında yaşanan olaylara ilişkin açılan davanın 17'inci celsesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu 221 sanıklı davada sanık eski Deniz Yüzbaşı Ali Emre Eral itirafçı oldu.

2001 yılında Harp Okulu'nda FETÖ ile tanıştığını söyleyen Ali Eral, 14 Temmuz'da Tarım Bakanlığında görev yapan bir Cemaat “abisiyle tanıştığını, bu kişinin kendisini bir başka "abinin yanına götürdüğünü" anlattı.

FETÖ'CÜ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

"14 Temmuz'da abi bana 'Yarın, işyerindeki amirlerin ne derse onu yapacaksın' dedi. Ben 'Anlamadım, amirlerin emirlerini yerine getirmek zaten görevim' dedim. Bunun üzerine o kişi de bana 'kapalı emir' dedi. Tuhaf bir şeyler oluyordu fakat darbeyi sezemedim."

Örgütün kendisini ülkeye ve millete hoşgörüyle hizmet etmekten başka gayesi yokmuş gibi lanse ettiğini belirten Eral "Örgüt asıl niyetini hain darbe girişimi ile ortaya koymuştur" dedi. Eral, kendisinin kandırılarak darbe girişimine dahil edildiğini de iddia etti.

Duruşma sırasında dikkat çeken bir olay da yaşandı. Sanığın avukatı Mustafa Derin şehit ve gazi yakınlarından alkış topladı. Avukat Derin "Özgür, demokratik bir ülke için yeni bir yol inşa etmemiz lazım. Ali Tatar'ın, Kuddisi Okkır'ın ahları nedeniyle buradalar. İnsanların özgürlüğünü, yaşam hakkını kimsenin almaya hakkı yok" dedi.

ulusalkanal.com.tr

15 temmuz