Ruhani'den Suriye'ye çağrı ve Amerika'ya uyarı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye devletinde reformlar yapılması gerektiğini söyledi. Batının teröristlere verdiği desteğin son bulmasını isteyen Ruhani, Suriye’nin hava üssünü vuran Amerika’yı da set bir dille uyardı, "Tekrarı çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir" dedi.

Ruhani'den Suriye'ye çağrı ve Amerika'ya uyarı

Suriye’ye reform çağrısı yaptı. Amerika’yı uyardı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran'da yaklaşan İran seçimleri ve bölgesel gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Ruhani, İran'ın Suriye politikasını değiştirmesi düşünülüyor mu?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. İran lideri "Batı teröristlere destek vermeye son vermelidir. Elbette Suriye devletinde reformlar yapılması da gerekmektedir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı, Amerika’nın Suriye’ye ait hava üssünü vurmasına ilişkin de sert bir uyarıda bulundu, "ABD'nin Suriye'ye saldırması yanlıştı. Bu ilk defa gerçekleşti. Tekrarı çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir." ifadelerini kullandı.

Ruhani’nin gündeminde Suudi Arabistan İran ilişkileri de vardı. Suudi Arabistan ile ilişkilerin iyileşmesini istediklerini belirten Ruhani, "Suudi Arabistan'ın İran aleyhine girişimlerinin sebebi Suudi Arabistan'ın Suriye ve Yemen'de aldığı yenilgilerdir." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

amerika suriye ruhani