CHP'den ittifak sinyali!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "HDP ile koalisyon yapabileceklerini" açıkladı. Cemaat’in gazetesi Zaman’a konuşan Özçelik HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a övgüler düzdü, HDP’nin barajı geçmesini istediklerini söyledi, Özçelik, CHP’deki ulusalcı isimler için “bagaj yükü” ifadesini kullandı.

CHP'den ittifak sinyali!

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik, cemaatin gazetesi Zaman'a konuştu.

CHP’li Özçelik, HDP ile ittifaka hazır olduklarını söyledi.

HDP’nin Meclis’e girmesinin önemini de biliyoruz. Birçok denge ona bağlı. Ancak düşeceğimiz nokta koalisyon olabilir. Şartlar oluşursa muhalefet partileri arasında bir koalisyona evet deriz.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a övgüler düzen Özçelik, HDP’yi neden eleştirmediklerini de açıkldı.

HDP karşıtı dilden vazgeçtik. Niye biliyor musunuz, çünkü Kürt meselesini de biz çözeceğiz. Bunun için de HDP’nin çıkmasında fayda var. (…) Demirtaş farklı karakter... Bakın bağlamayı almış, türkü söylüyor. İyi bir siyasetçi. Allah’tan da öyle. Kürt meselesinin Parlamento içinde çözümü için Demirtaş gibi bir siyasetçiye ihtiyaç var.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, daha önce CHP'nin milliyetçi olduğunu ancak 4 yılda çok değiştiğini vurguladı. Özçelik, CHP’deki ulusalcılar için “bagaj yükü” ifadesini kullandı.

"Deniz Bey (Baykal) zamanında partinin başka bir boyutta gittiği, daha milliyetçi olduğu doğru. Ama katılık gitti, son 4 yılda CHP çok değişti. Avrupa’daki merkez sol bir partinin söylemine, uygulamalarına çok yakın hale geldi. (…) İddia edildiği gibi CHP sağa filan kaymıyor, bagajındaki yüklerden kurtuluyor"

ulusalkanal.com.tr

chp hdp Deniz Baykal selahattin demirtaş CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik