KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Türkiye'de ilk görüşmesini Davutoğlu ile yaptı

Seçildiği gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "Yavru Vatan" gerilimi yaşayan KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Akıncı'nın Ankara'da ilk durağı Çankaya Köşkü oldu. Anıtkabir'e de giden Akıncı Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı

Seçildiği gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la "yavru vatan" polemiği yaşayan KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

İlk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapan Akıncı'nın Ankara'daki ilk durağı Çankaya Köşküydü. Akıncı burada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşme basına kapalı yapıldı.

Akıncı'nın Çankaya Köşkünden sonraki durağı Anıtkabir oldu. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunan Akıncı, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı.

KKTC'nin 4. Cumhurbaşkanı Akıncı, akşam üzeri AK Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi tören ile karşılandı. İki Cumhurbaşkanı daha sonra başbaşa ve heyetler arası görüşmelere geçti.

ulusalkanal.com.tr

Mustafa Akıncı görüşme tükiye KKTC Cumhurbaşkanı