Esad'dan Türkiye ile görüşme sinyali

Suriye, Türkiye ile ilişkilerinde yeni bir sayfa açıyor. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye'deki akan kanın durması için herkesle görüşülebileceğini belirtti. Beşar Esad, Türk vatandaşları için de olumlu açıklamalar yaptı. Ayrıca Türkiye'nin bölgede etkili bir ülke olduğunu ifade eden Esad, Türkiye ile görüşme sinyalleri verdi.

Esad'dan Türkiye ile görüşme sinyali

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ülkesinin geleceği için Türkiye ile görüşebileceğini söyledi. Esad, "akan kanı durduracak herşeyi, duygulara bakmaksızın yapacağız" dedi. Esad, bu amaç için herkesle görüşebileceği mesajı verdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, bu açıklamaları İngiliz BBC kanalına yaptı. Türk ve Suriyeli halkın ilişkisine dikkat çekti.

"YETKİLİLER GELİR GİDER: (...) Onunla görüşürüz çünkü o, halkla görüşmek için doğal kanaldır. Türk-Suriyeli ilişkisinin evvela halklar katında olması hedefine sahip olmalıyız. Yetkililer gelir gider ama halka dair ilişkileri korumalıyız ve devletler arasındaki düşmanlığı halklar arasındaki düşmanlığa taşıma hatasına düşmemeliyiz."

Esad, Türkiye'nin bölgedeki etkisine dikkat çekti.

"BÜYÜK BİR BEDEL ÖDEDİK: Türkiye negatif ve pozitif olarak etkili bir ülkedir. Onunla iyi bir ilişki kurarsanız fayda sağlarsınız ve 2004 ile 2011 arasındaki dönemde böyle oldu. Erdoğan bu ilişkiyi negatif bir yöne doğru çevirmeye karar verince büyük bir bedel ödedik. Dolayısıyla devlet başkanlarından bağımsız olarak bir stratejik vizyona sahip olmalıyız. Cumhurbaşkanı Hafız Esad gitti ve benim de gideceğim bir gün olacak. Ancak devletler arasında ilişkilerin duygular üzerine kurulu olmadığını bilmeliyiz."

Amerika'nın Suriye'de durumu karmaşıklaştırmaya çalıştığını belirten Esad, Türkiye'nin Cerablus harekatının da bu siyasetin bir parçası olabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad