Irak'a silah sevkiyatı

Amerika, IŞİD’e yönelik olası bir Musul operasyonu öncesinde Irak ordusuna yaptığı askeri yardımlarını hızlandırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, geçen hafta Irak’a tanksavar füzeler gönderildiğini, çok daha fazla askeri yardımın da yolda olduğunu kaydetti

Irak'a silah sevkiyatı

Amerika, “Irak ordusu”nun IŞİD ile savaşta kullanmak üzere silah yardımını artırıyor.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Irak Ordusu’na yönelik silah sevkiyatının 2 hafta önce başladığı belirtildi.

Mesut Barzanı’nin yayın organı Rudaw TV’de yer alan haberde Pentogon Sözcüsü Elissa Smith’in yaptığı açıklamaya yer verildi. Açıklamada geçen hafta Irak’a tanksavar füzelerinin gönderildiği, silah yardımlarının devam edeceği bildirildi.

ABD Kongresi, Nisan ayının sonunda Irak’a toplamda bir milyar 600 milyon dolar değerinde askeri malzeme desteğini öngören yasa tasarısını onaylamıştı.

Kongre, Barzani’nin Amerika ziyareti sonrasında askeri yardımların yüzde 25’inin doğrudan Peşmerge güçlerine ve bölgedeki Sünni aşiretlere gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Barzani, Amerika Başkanı Obama’yla yaptığı görüşmeden sonra, “Önemli olan o silahların Peşmerge Güçleri’nin eline ulaşmasıdır” demişti.