ABD Başkanı Joe Biden'dan Tayvan kışkırtması

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan'ı Çin'e karşı koruyacaklarını açıkladı. Biden, "Bunu yapma taahhüdümüz var" dedi. Çin'den ise yanıt gecikmedi. Çin'in BM Daimi Büyükelçisi Zhang Jun, "ABD tehlikeli hamleler yapıyor. Tayvan meselesini tehlikeli bir yola sokuyor. "ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'dan Tayvan kışkırtması

Çin'i kuşatma çabalarını sürdüren ABD'den Tayvan ile ilgili yeni bir açıklama geldi. ABD Başkanı Joe Biden, herhangi bir durumda Tayvan'ı Çin'e karşı koruyacaklarını söyledi.

CNN'in düzenlediği forumda soruları yanıtlayan Biden, "Tayvan'ı Çin'e karşı koruyacağız. Bunu yapma taahhüdümüz var." ifadelerini kullandı.

ÇİN'DEN ABD'YE TAYVAN YANITI

Çin'den Biden'a yanıt ise gecikmedi. Çin yetkilileri, ABD ile ilişkilerde en önemli konulardan biri olarak gördüğü Tayvan politikası için ABD'nin tehlikeli politika izlediğini belirtti.

Çin'in Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zhang Jun, Tayvan ile barışçıl bir birleşme hedeflediklerini hatırlattı:

- Sorun yaratan taraf biz değiliz. Tam aksine, bazı ülkeler, özellikle ABD, tehlikeli hamleler yapıyor, Tayvan meselesini tehlikeyi bir yola sokuyor.

ABD Başkanı Afganistan hezimeti ile ilgili sorulan bir soruya da "Çin, Rusya ve dünyanın geri kalanı bizim dünya tarihindeki en güçlü orduya sahip olduğumuzu biliyor" yanıtını verdi.

abd rusya çin joe biden Birleşmiş milletler Tayvan Çin Tayvan Çin Tayvan ABD abd çin gerilimi abd çin son dakika abd çin tayvan abd çin diplomatik ilişkiler abd çin son durum abd çin ekonomik savaşı abd çin hakkinda ABD Çin ilişkisi Çin Tayvan anlaşmazlığı