Yurttaş seçim öncesi en önemli kriterini açıkladı!

Genel seçimler yaklaştı. Yurttaş 7 Haziran'da sandığa gidecek. Yurttaşın en önemli kriteriyse ekonomik durum. Ipsos şirketinin araştırmasına göre halkın yüzde 53'ü Türkiye'nin en önemli sorunu olarak ekonomik durum, işsizlik ve geçim sıkıntısını görüyor.

Yurttaş seçim öncesi en önemli kriterini açıkladı!

Türk milleti 7 Haziran'da yeni hükümetini belirlemek için sandığa gidecek. Oy pusulasına mühür basacak olan seçmenin en önemli kriteri de ekonomik durum olacak.

Ipsos şirketinin ‘Türkiye Barometresi’ araştırmasının şubat-mart 2015 sonuçlarına göre halkın yüzde 53’ü Türkiye’nin en önemli sorunu olarak ekonomik durum, işsizlik ve geçim sıkıntısını gösteriyor.

Halkın yüzde 22'si genel ekonomik durumu baz alıyor. İkinci sırada yüzde 21 ise işsizlik geliyor. Geçim sıkıntısı düşünenlerin oranı da yüzde 10. Yani toplamda halkın yüzde 53'ü için öncelik ekonomi.

2014 yılının Kasım-Aralık döneminde yapılan araştırmada ekonominin duruma öncelik verenlerin oranı yüzde 8, "geçim sıkıntısı" diyenlerin oranı ise yüzde 9'du. 2015 yılı ile karşılaştırıldığında halkın ekonomik gidişatı hiç de iç açıcı görmediğini söylemek mümkün.

ulusalkanal.com.tr