Hacılar yurda döndü

Kayıp Türk hacılardan Hikmet Çapar'ın cenazesine ulaşıldı. Mina'daki Hac izdihamında hayatını kaybeden Türk sayısı 3'e yükseldi. İzdihamda yaralanan 24 Türk Hacı askeri uçakla yurda getirilerek tedavi altına alındı. Toplam 876 hacının hayatını kaybettiği olaylı Hac organizasyonun ardından Türk hacılar da yurda döndü.

Hacılar yurda döndü

Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden Türk sayısı 3'e çıktı. Kayıp Türk hacılardan Hikmet Çapar'ın cenazesine ulaşıldı. 769 kişinin hayatını kaybettiği Mina'daki izdihamda kaybolan Türk hacılardan Hikmet Çapar'ın cenazesi bulundu. Hayatını kaybeden Türk hacı sayısı 3'e çıkarken Kayıp 5 Türk hacı için arama çalışmaları sürüyor.

Mina'da yaşanan faciada yaralanan Türk Hacılar da askeri uçaklarla yurda getirildi.

İzdihamda yaralanan Türk Hacılar Afet ve Koordinasyon Yönetimi ve Genelkurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı organizasyonu ile yurda getirildi. Yaralı 24 Türk hacı çeşitli hastanlere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Özel donanımlı askeri nakliye uçağında yaralı hacılar için 12 kişilik sağlık ekibi hazır bulundu. Yaralı hacıları taşıyan askeri uçaklar Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı'na indi.

İki ayrı izdihamda 876 kişinin hayatını kaybettiği olaylı Hac organizasyonundan ardından Hacı kafilesi de yurda döndü. Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Ankara'ya inen Türk Hacıları aileleri karşıladı.

ulusalkanal.com.tr