Rusya'dan sert ABD açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Libya'daki hava saldırılarında iki Sırp diplomatı öldürdüğü bir dönemde NATO'nun Sırbistan'a güvenlik sözü vermesinin 'küçük düşürücü' olduğunu söyledi.

Rusya'dan sert ABD açıklaması

ABD'nin cuma günü IŞİD bağlantılı bir gruba Libya'da düzenlediği hava saldırısında iki Sırp diplomatın da aralarında olduğu 40 kişi ölmüştü. Sırbistan hükümeti diplomatların ölümünü 'korkunç bir kayıp' olarak tanımlayıp Washington'dan açıklama beklediklerini duyurmuştu.

Rossiya 1 televizyonuna konuşan Zaharova, ABD'nin Rusya'yı hiçbir kanıt sunmadan Suriye'de sivilleri hedef almakla suçladığını ancak kendisinin Libya'daki hava saldırıları sonucunda 'hiçbir şey olmamış gibi' davrandığını söyledi.

SIRBİSTAN, FBI VE CIA İLE İSTİHBARAT PAYLAŞMIŞTI

"ABD hükümeti Sırbistanlı diplomatların Libya'da rehin tutulduğunu biliyordu. Zira hava saldırılarından önce Sırbistan hükümeti bilgilerini FBI ve CIA ile paylaşmıştı" diyen Zaharova, ABD'nin buna karşın rehinelerin yerini bildiğini reddettiğini söyledi.

'SİZ NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ?'

ABD'nin hem böyle davranıp hem de NATO'ya katıldıktan sonra Sırbistan'ın güvenliğini nasıl sağlayabileceğini sorgulayan Zaharova, "Ne güvenliği? Siz neden bahsediyorsunuz?" diye sordu.

'BİR TÜR SAPIKLIK'

Bu durumu 'küçük düşürmenin özel bir biçimi' olarak tanımlayan Zaharova, "Sırbistan'a Stockholm Sendromu yaşatmak istiyorlar. Zira kurbanlarını kendilerini sevmeye ve kendileriyle birlikte olmak istediklerini söyletmeye çalışıyorlar. Bu, bir tür sapıklık" ifadelerini kullandı.

(sputnik)