Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını kabul etti. Albayrak'tan boşalan göreve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan atandı. Atama ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete yayımlandı. Yeni görevlendirme Anayasa'nın 104 ve 106'ıncı maddeleri gereğince yapıldı. Berat Albayrak ile görüşen Elvan, görev yaptığı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda veda konuşmasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa talebi kabul edildi. Yerine eski Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan atandı.

Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Albayrak, sosyal medya hesabı İnstagram üzerinden istifa mektubu yayımladı. Yaklaşık 27 saat sonra konuya ilişkin ilk resmi açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi. "Albayrak'ın görevden af talebi kabul edildi" denildi.

Açıklamanın ardından gözler yeni bakanın kim olacağına çevrildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yeni bakanın Lütfi Elvan olduğu duyuruldu. Yeni görevlendirme Anayasa'nın 104 ve 106'ıncı maddeleri gereğince yapıldı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevinde bulunan Lütfi Elvan, Mersin Milletvekili olarak Meclis'e girmişti.

1962 doğumlu Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. ABD'de Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

Elvan, çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu.Daha sonra Ak Parti'de siyasete başlayan Elvan, Başbakan Yardımcılığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nda bulundu.

Göreviyle ilgili ilk açıklamasını Meclis'te yapan Lütfi Elvan, Albayrak'ın sağlık sorunları nedeniyle görev devir teslim töreni olmayacağını söyledi. Elvan, Bütçe Komisyonu'nda da kısa bir veda konuşması yaptı.

ulusal.com.tr

Resmi Gazete ak parti Hazine ve Maliye Bakanı atama lütfi elvan