Amerikalı ünlü yazar William Engdahl'dan Türkiye analizi

Amerika’nın ünlü siyaset, ekonomi ve tarih yazarlarından William Engdahl, Türkiye ve Türkiye’nin Batı sisteminden uzaklaşmasına ilişkin analiz yaptı. Engdahl'a göre Türkiye bugün tarihinin kritik bir yol ayrımında. Bu yol ayrımı Atlantik sisteminden kopuş ve Avrasya’da refah içinde bir yaşam

Amerikalı ünlü yazar William Engdahl'dan Türkiye analizi

"Türkiye kritik yol ayrımında", "Şangay İşbirliği Örgütü ile Kuşak Yol projesi Türkiye için olumlu yeni yollar", "Gülen örgütü CIA kurdu", "Amerikan yüzyılı çöküş içinde."

Bu çarpıcı saptamaları Amerika’nın ünlü siyaset, ekonomi ve tarih yazarlarından William Engdahl (Vilyım Engdal) yaptı. Engdahl’ın "Tanrıların Gazabı Kaybolan Hegemonya" Türkiye’de Kaynak Yayınları’ndan yayımlandı. Aydınlık Kitap Eki’ne konuşan Engdahl dünya ve Türkiye ile ilgili çarpıcı analizler yaptı.

"Türkiye bugün tarihinin kritik bir yol ayrımında bulunuyor" diyen Amerikalı yazar, "İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana içinde bulunduğu ittifakların Türkiye’ye büyük zorluklar yarattığını" vurguladı.

"Amerikan yüzyılının ciddi bir ekonomik çöküş içinde" olduğunu belirten Engdahl, derin Amerika’nın bu çöküşe Ukrayna, Kuzey Kore, İran, Suriye, Libya ve Venezuella savaşlarıyla tepki verdiğini ifade etti. Amerikalı yazar 15 Temmuz darbe girişimini de bu tepkiler arasına ekledi.

Amerika'nın ünlü siyaset, ekonomi ve tarih yazarlarından William Engdahl, Türkiye’nin yükselen Avrasya ülkeleri ekonomik yapısı içinde birleştirici bir konumda olduğunu düşünüyor. Engdahl, Şangay İşbirliği örgütü ve Kuşak Yol projelerinin Türkiye için olumlu olduğunu savunuyor.

Amerikalı yazarın Fethullah Gülen Terör Örgütüne ilişkin görüşleri de dikkat çekici. William Engdahl, FETÖ’nün CIA tarafından kurulan en iddialı proje olduğunu vurguladı.

ulusal.com.tr

türkiye amerika fetö