İşte baharın rengarenk yüzü...

Çin'de baharı müjdeleyen rengarenk çiçekleri göstereceğiz size şimdi de... Çin kültüründe baharın gelişi erik ve şeftali ağaçlarının çiçek açması ve ördeklerin suya girmesi ile betimleniyor. İşte baharın rengarenk yüzü...

Çin'de bahar mevsimi muhteşem görüntüleri beraberinde getiriyor. Ördeklerin gelişi, ağaçların çiçek açması ve rengarenk çeşitli çiçeklerle müjdelenen baharı gören Çinliler parklara, bahçelere koşuyor.

Çin'in doğusunda yer alan bu tarihi köyün yerel malzemelerle inşa edilmiş tipik binaları tam 600 yıldır her bahar kolza çiçeklerinin oluşturduğu bu güzel manzaraya tanıklık ediyor.

Yangtze Nehri'nde toplanan binlerce yaban ördeği de Çinlilere ilkbaharın gelişini müjdeliyor. Çin'de ilkbahar geldiğinde suların ısındığını ilk ördeklerin bildiğine inanılıyor. Bu nedenle ördeklerin suda yüzmesi baharın habercisi olarak görülüyor.

Çin'in güneyindeki Guangdong bölgesinde bulunan bu ekolojik bahçede bulunan yaklaşık bir milyon çiçeğin rengarenk açması ise görenlere adeta bir görsel şölen yaşatıyor.

Taizhou kentinde bulunan şeftali ağaçları pespembe çiçekleriyle baharın en güzel görüntülerini oluşturuyor. Bu cümbüşe erik ağaçları de beyaz çiçekleri ile eşlik ediyor.

Baharı sarı renkleriyle müjdeleyen kolza çiçekleri çocuklar için de güzel bir oyun alanı oluşturuyor.

ulusalkanal.com.tr

çin