Genel Kurul’da bu hafta AKP’nin Anayasa teklifi ele alınacak

Meclis bu hafta, Anayasa komisyonundan geçen dokunulmazlık teklifi için mesai yapacak. AKP’nin Anayasaya geçici bir madde ekleme teklifi Genel Kurul’da Salı ve Cuma günleri ele alınacak. Teklifin geçmesi halinde hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılacak.

Genel Kurul’da bu hafta AKP’nin Anayasa teklifi ele alınacak

Meclis bu hafta Dokunulmazlık görüşmeleri için yoğun mesaiye hazırlanıyor.

Hakkında dosyası olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması teklifi görüşmeleri 17 Mayıs Salı ve 20 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Teklifin Meclis Genel Kurulundaki birinci tur görüşmeleri, Salı günü saat 15’te yapılacak.

Birinci turda anayasa değişikliği teklifinin maddeleri ve önergeler görüşülecek. Ardından gizli oylama yapılacak.

İkinci tur görüşmeleri ise Cuma günü saat 10'da başlayacak.

Bu turda yalnızca maddeler üzerinde verilmiş değişiklik önergeleri görüşülecek. Görüşmelerin ardından maddeler ve tümü olmak üzere üç gizli oylama daha yapılacak.

Teklifin kabul edilmesi için 367 Milletvekilinin "Evet oyu" vermesi gerekiyor. 316 oya sahip AKP'ye 367'yi bulmak için CHP ve MHP de destek vereceğini açıklamıştı. Ancak AKP’de ve CHP’de fireler bekleniyor. Özellikle CHP içinde çok sayıda ismin “hayır” oyu vereceği belirtiliyor.

AKP'nin sunduğu teklif, Anayasa'nın 83'üncü maddesine geçici madde eklemeyi hedefliyor. Anayasa değişikliği sağlanırsa, fezleke dosyaları 15 gün içinde yargıya gönderilecek.

Fezleke dosyalarının, 366'sı HDP, 185’i' CHP, 46’sı AKP, 18'i MHP ve 5'i de bağımsız milletvekilinden oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr