Sudan'da Askeri Konsey çalışmalarına başladı

Sudan'da yeni Askeri Geçiş Konseyi çalışmalarına başladı. Yolsuzlukla mücadele edeceğini ilan eden Konsey, devrik lider Beşir'in partisinin yeni hükümette yer alamayacağını açıkladı. Genelkurmay'ın çevresindeki göstericilere müdahale edilmesi halk ile konsey arasında yeni oluşan uzlaşı zeminini kötü etkiledi. Muhalif gruplar halkı sokağa çağırdı.

Sudan'da Askeri Konsey çalışmalarına başladı

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi üyeleri 13 Nisan'da değiştiğinden bu yana art arda yeni kararlar açıklandı.

Konsey Başkanı olarak atanan Abdulfettah el-Burhan hem Sudan halkından hem de diğer hükümetler tarafından önceki konsey başkanı Avf'tan daha fazla destek gördü.

Askeri Geçiş Konseyi devrik lider Beşir'in partisinin gelecek hükümette yer almayacağını ve partinin varlıklarının yönetimi için bir komisyon kurulacağını duyurdu.

Ayrıca Konsey'den Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu yeniden yapılandırılacak ve derhal çalışmalarına başlayacak, açıklaması geldi.

Ancak buna karşın muhalefet gösterilerine devam ediyor. Protestocular, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Burhan'dan talepleri uygulanmasını hızlandırmasını istiyor.

Dün akşam saatlerinde Askeri Geçiş Hükümeti'nden protestocuların güç kullanarak dağıtmayacağı söylendi. Ancak bugün silahlı kuvvetler Genelkurmay karargâhı önündeki göstericileri dağıtmaya başladı.

Hızlı Destek Kuvvetleri ile orduya ait buldozerler Genelkurmay karargâhı önündeki göstericilere ait barikat ve çadırları sökmeye kalkıştı.

Muhalif gruplar, halka meydanlara inme çağrısı yaptı.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise Sudan'daki gelişmelerle ilgili olarak Sudan'daki sürecin, yönetimin sivillere iade edileceği şekilde sonuçlanacağına yönelik Askeri Geçiş Konseyi'nin taahhütlerini, memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Arap Birliği ve Suudi Arabistan da Sudan Askeri Geçiş Konseyi'ni desteklediğini açıkladı.

ulusal.com.tr

sudan