Washington'un üç damarı

Washington'un üç damarı

7 Haziran seçimleri öncesinde maskeleri takıp, kumpanyayı kurdular. HDP’nin barajı geçmesi için tüm kan emiciler, sülükler, liberaller ve demokrasiyi pek sevenler(!)ittifak halindeler. Bir de bizim “tevkifatsız komünistler”. Elbirliği ile namluyu vatana, millete, kardeşliğe çevirme gayretindeler.

Tabii AKP’ye müttefik gerek. Başkanlık alınacak, özerklik verilecek. Bu Açılım köy kahvesinde devam edemez ya, Meclis’te muhatap gerek. Öyleyse HDP süslenecek, baraj geçirtilip, ülke bölünecek. Neyse, demokrasiye zeval gelmesin(!)

YENİ ANAYASA DENKLEMİ

Bu yeni Anayasa’nın bir matematiği var. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değiştirilmesi teklifinin kabulü, Meclis’in üye tamsayısının beşte üç çoğunluğunun gizli oyuyla mümkün oluyor. Yani 550 vekilli Meclis hesabında,değişiklik için 330 milletvekilinin onayı gerekiyor.

AKP’nin şuan Meclis’te 312 vekili var. HDP’nin 29, DBP’nin ise 1 milletvekili. Toplam sayı 342. Anayasayı değiştirmek, Başkanlığı alıp özerkliği vermek için ihtiyaçları olan yeter sayıya ulaşmış gibi görünüyorlar. O zaman nedir bu seçim hesabı?

ÜYE OYU YETER DE HALKOYU YETMEZ

Meclisce üye tamsayısının beşte üçü yani 330 oy ile kabul edilen Anayasa değişikliği hakkındaki Kanun, Cumhurbaşkanı tarafından Meclise iade edilmediği takdirde halkoyuna sunuluyor. Buraya dikkat: Halkoyundan zafer çıkmayacağını herkesten iyi AKP görüyor.

Kriz kapıda, ekonomi sallanıyor. Borç desen sokağın tavanı kadar, ucu bucağı gözükmüyor. Bir de açıktan PKK ile ittifak meselesi var ki, kardeşi ateşlere atmak geleneklerimize hiç uymuyor. Öyleyse halkın üstünden atlamak gerek. Onun da yöntemi bulunuyor:

Meclis’te 367 oy ile kabul edilen Kanun, Cumhurbaşkanı istemezse halkoyuna sunulmuyor. 367’yi bulmanın yolu ise AKP+HDP ittifakından geçiyor. AKP barajın üstünden el uzatıp HDP’yi yukarıya çekecek. Barajı geçen HDP en az 55-60 vekil ile Meclis’e girecek. Biri başkanlığı diğeri özerkliği elde edecek. Pazarlıklar yapıldı, kumpanya kuruldu. Her şey ABD için!

DEMİR‘TAŞ’ KAFALILAR

HDP’nin seçim kampanyası Demirtaş’ın Meclis grup toplantısındaki tek cümlelik konuşması ile başladı bile. Erdoğan’a “Seni Başkan yaptırmayacağız” diyen Demirtaş, barajı geçmek için AKP karşıtlığını örgütlemeye çalışacak. Böylece AKP karşıtlığı üzerinden rotasını belirleyenler, PKK’nın kucağında buluşacak. Bizim de Demir‘Taş’ kafalı aydınlarımız AKP korkusuyla PKK’nın silahına sarılacak.

AKP’nin durumu da farklı değil. PKK karşıtlığı üzerinden Milliyetçi oyları havuzlama çabasındalar. Seçime kadar en vatansever, en Milliyetçi onlar. Mangalda kül bırakmazlar. Bayrak temalı reklamlar sezonunu da yakında açarlar. İşte bu, AKP-HDP mutalizmi.

DAMARLAR NASIL TIKANIR?

Toplum, seçeneksizlik yalanıyla AKP ve PKK’ya mahkum ediliyor. PKK karşıtı seçmen AKP’ye, AKP karşıtı seçmen PKK’ya oy vermeye çağırılıyor. Böylece oylar, Washington’da birleşiyor. Bu kirli ittifakı gören seçmen ise kumpastan hemen kurtulamıyor. Washington’un üç damarı var. Bu sefer de Cemaat’ten besleniyor.

HDP’yi baraj altında bırakacak, AKP’yi 300 vekilin altına indirecek, Cemaat’i kökünden kazıyacaktek bir formül görünüyor: Vatan Partisi’nin barajı geçmesi,Washington’un damarlarını tıkar,kirli ittifakı dağıtır!

TEVFİK KADAN