Emekçilerden Tunç Soyer'e çağrı: "Yandaş sendikacı atamalarına son verin"

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “yandaş sendikacı atamalarına son verin” çağrısı yaptı. Tüm Yerel Sen yönetimi, Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavını bir an önce açılmasını istedi.

Emekçilerden Tunç Soyer'e çağrı: "Yandaş sendikacı atamalarına son verin"

Yerel yönetimlerde çalışanlara ilişkin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav yönetmeliği 2 Temmuz’da resmi gazetede yayımlandı.

Yönetmelik yıllardır görevde yükselme bekleyen emekçileri heyecanlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü Tüm Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası bu kapsamda Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrı yaptı.

Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Güler, Tunç Soyer’e seslendi, “yandaş sendikacı ataması değil acil sınav açılmasını istiyoruz” dedi.

Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube yöneticisi Bilal Altıner, Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının bir an önce yapılmasını istedi.

Altıner, yandaşım iş başında olsun anlayışının CHP’de de hakim olduğunu belirtti.

Emekçilerin görevde yükselme ve unvan değişikliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Temmuz’a kadar valiliğe başvuru yapması gerekiyor. Bunun için belediye başkanı Tunç Soyer’in adım atması gerekiyor.

ulusal.com.tr

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer