Vatan Partili kadınlar: AYM kararı Ortaçağ kalıntısı

Vatan Partili kadınlar: AYM kararı Ortaçağ kalıntısı

Vatan Partisi Öncü Kadın üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin resmi nikah olmadan imam nikahına izin veren kararını protesto etti. Anaysa Mahkemesi'nin aldığı bu kararla Medeni Kanunu ayaklar altına aldığını vurgulayan Öncü Kadınlar, devrim kanunları çiğnenerek alınan kararın cumhuriyet düşmanlığı olduğunu belirtti. Vatan Partili kadınlar, "Susmuyoruz, suça ortak olmuyoruz" dediler.

Kışlahan'da bir araya gelen Vatan Partili kadınlar, AYM'nin kararını sloganlarla protesto etti. Öncü Kadın İl Başkanı, Vatan Partisi 7. Sıra Milletvekili Adayı Sevda Sabuncu yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin resmi nikah olmaksızın imam nikahı kıyılabileceğine dair verdiği kararla Medeni Kanunu ayaklar altına aldığını vurguladı. Sabuncu, Medeni Kanunu'nun amacına dikkat çekti, dini nikaha dayalı evlenmelerin kadın ve çocuklar yönünden doğuracağı sakıncaları dile getirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararını cumhuriyet düşmanlığı olarak niteleyen Sabuncu, AKP Hükümetinin getirdiği 4+4+4 eğitim sistemiyle küçük yaşta evlenmelerin yolunun açıldığını, AYM'nin bu kararının da ceza caydırıcılığının ortadan kaldırılmasıyla çocuk evlilikleri arttıracağını vurguladı. Vatan Partili kadınlar olarak ortaçağ kalıntısı politikaları asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Sabuncu, tüm kadınları resmi nikah kurumuna sahip çıkmaya çağırdı. Sabuncu, Vatan Partisinin önderliğinde kurulacak Milli Hükümetle kadının toplum hayatında ve gelişmesini engelleyen ortaçağ kurumları ve ilişkilerinin tasfiye edileceğini ve erkekle kadın arasındaki yasal ve fiili eşitsizliğin ortadan kaldırılacağını vurguladı.

Basın açıklamasının ardından Vatan Partili kadınlar, doktorlara yapılan saldırıyı protesto etmek için alanlarda olan sağlık çalışanlarını ve Haziran direnişi şehitlerinin ailelerini selamladılar. Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Ekin Akgün / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr