Hayal'in döneceği günü umutla bekliyorlar

Evlatlarına kavuşan Diyarbakır anneleri, Ağrılı Demir ailesine "umut" oldu. Anne Süheyla Demir, 2014 yılında henüz lise öğrencisiyken PKK'lı teröristlerce kaçırılan Hayal için evlat nöbetine katılmıştı. Salgın nedeniyle eve dönmek zorunda kaldı. Süheyla anne kızının geri döneceği günü umutla bekliyor.

Hayal'in döneceği günü umutla bekliyorlar

Anaların kutsal mücadelesi Türk milletine en çok da aynı kaderi yaşamak zorunda bırakılan diğer ailelere umut oldu. Tıpkı Ağrılı Demir ailesine olduğu gibi...

Hayal, lisede 3'üncü sınıfta okuyordu. Gazeteci olma hayaliyle üniversite sınavına hazırlanıyordu. PKK'lı teröristler tarafından dağa kaçırıldı. Annesinin kucağından, baba ocağından ve hayallerinden koparıldı.

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Seyithanbey köyünde yaşayan Demir ailesinin 4 çocuğundan biri Hayal... Yıllardır evlat hasreti çeken Anne Süheyla Demir, küçük kızı Asmin'i de yanına aldı. Diyabakır'da HDP İl Binası önündeki evlat nöbetine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da telefonla görüştüğü Süheyla Anne, kızının döneceği günü gözü yollarda bekliyor.

Süheyla Anne, kızından geriye kalan fotoğraf makinesi, üniversiteye hazırlık kitapları, kişisel eşyaları ve çektiği fotoğraflara bakarak hasret gideriyor.

Aradan geçen zamana rağmen evladına kavuşma umudunu hiç yitirmedi. Süheyla Demir, kızına eve dön çağrısı yaptı.

Baba Mehmet Demir de kızının evine döneceğine olan inancını dile getirdi. 'Gece- gündüz arar' diye telefonlarını asla kapatmadıklarını söyledi. Kızına seslendi.

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır hdp