Türkiye, Gümrük Bölge Müdürlerine operasyonu Ulusal Kanal'dan öğrendi!

İstanbul ve Ankara Gümrük Bölge Müdürleri görevden alındı. İstanbul'a müfettiş kökenli bakanlık bürokratlarından Halil İbrahim Bozkuş atanırken, Samsun bölge müdürü Serkan Çınar da Ankara'da görevlendirildi. Gümrük Bölge Müdürlüklerindeki personle operasyonu ilk kez Ulusal Kanal ekranında duyuruldu

Türkiye, Gümrük Bölge Müdürlerine operasyonu Ulusal Kanal'dan öğrendi!

İstanbul ve Ankara gümrük bölge müdürleri görevden alındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Nevzat Er ve Ankara Bölge Müdürü Hayrettin Coşkun görevlerinden alındı. İstanbul Bölge Müdürlüğüne, Risk Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil İbrahim Bozkuş, Ankara Bölge Müdürlüğü'ne ise Samsun Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Serkan Çınar atandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin bakanlık süresinin dolmasına 5 ay kala, bakanlığın önemli isimlerinde yapılan değişiklik dikkat çekti. Gümrük Müdürlüklerinde deprem etkisi yaratan operasyon ilk kez Ulusal Kanal ekranında duyuruldu.

Bakanlığın personel operasyonu iki müdürle sınırlı kalmadı.

Görevden alınan Şeref Köse İstanbul'dan Malatya’ya atanırken; Köse’nin yerine İzmir Kaçakçılık Şube Müdürü Tahir Demir getirildi. Gümrük Müdürlüklerinde atama ve görevden almaların süreceği belirtildi.

Gümrük Müdürlüklerinde görevden almalarla eş zamanlı olarak İpsala Sınır Kapısı’nda operasyon düzenlendi. Yurt dışına sahte ürün götürenlerden rüşvet aldığı öne sürülen 9 gümrük muhafaza memuru gözaltına alındı.

Kamuoyu görevden alınan bölge müdürlerinden Nevzat Er'i, imza attığı başarılı gümrük operasyonlarıyla tanımıştı.

ulusalkanal.com.tr

nurettin canikli Kapıkule