Meteorolojiden 59 ile turuncu alarm

Meteoroloji 59 ilde şiddetli rüzgar için turuncu uyarı verdi. İstanbul ise olacak yağış perşembe günü itibariyle kara dönmesi bekleniyor. Ayrıca Yurdun bir çok yerinde kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamlara yol açıyor.

Meteorolojiden 59 ile turuncu alarm

Meteoroloji, 5 Şubat için 59 ile turuncu uyarı verdi. Yurdun büyük bölümünde şiddetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in batı kıyısı ilçelerinde görülecek sağanakların, yarın kuvvetli olması bekleniyor.

Gece saatlerinden itibaren Muğla geneli ile Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, perşembe günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Öte yandan Antalya'nın doğu ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların ise perşembe gece saatlerine kadar 4 kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

İstanbul'un Batı bölgelerinde fırtına bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara'da balkanlardan gelen soğuğun etkisinde kalacak.

Lodoslardan başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Ayrıca İstanbul'da yağışın perşembe sabah saatlerinden itibaren il genelinde karla karışık ve kar şekline dönmesi bekleniyor.

Öte yandan yurdun Doğu Anadolu kesiminde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara yol açıyor.

ulusal.com.tr

meteoroloji turuncu uyarı