22 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 21 EYP imha edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyon sürüyor. İlçede toplam 22 PKK'lı etksiz hale getirildi. 51 El Yapımı Patlayıcı da imha edildi. Teröristlerin ilçeye verdiği zarar fotoğraflara yansıdı. Diyarbakır Bağlar'da ise köşeye sıkışan teröristler rögar boşluklarına gizlenmeye başladı

22 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 21 EYP imha edildi

Güneydoğu illerinde operasyonlar aralıksız devam ediyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7'si dün olmak üzere toplam 22 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 51 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yayınladığı fotoğraflarda PKK'nın ilçeye verdiği zarar gözler önüne serildi. Sokaklara kazılan hendeklerle kurulan barikatlar fotoğraflar karelerine yansıdı. Barikatların patlayıcılarla tuzaklandığı tespit edildi.

Teröristler el yapımı patlayıcı ile birçok evi tahrip etti. PKK gasp ettiği bir tankerle tuzaklı barikat kurdu. Bazı TIR'lar da ateşe verildi.

Bölücü örgüt Nusaybin'de de tüneller kazdı. Üstü kapalı olan bu tünel bir evin bahçesine kazılmış. Örgtün güvenlik güçlerini yanıltmak için kullandığıı cansız mankenler de ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonlarsa Güngör Mahallesi'nde yoğunlaştı. PKK'lıların kaldığı evlere mevzi yaptıkları, tünel açtıkları ve kapı girişlerine patlayıcı yerleştirdikleri tespit edildi.

PKK'nın Kuzey Irak sorumlusu Fehmi Atalay, PKK'nın Yüksekova öz savunma sorumlusu Yusuf Saydut ve 'Telho' kod adlı PKK'lıların telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Konuşmalarda 'kontrol altında tutalamayan binaları patlatarak enkaz oluşturmaları ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçmelerine mani olma' şeklinde ifadeler kullandı.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde köşeye sıkışan teröristler rögar boşluklarını kullanarak kaçmaya çalıştı.

Teröristleri tespit eden güvenlik güçleri, geçiş yollarını tuttu. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı sağ yakalandı.

ulusalkanal.com.tr