İsrail Hizbullah'ı vurdu

İsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Golan tepesinde bir Hizbullah konvoyunu vurdu. Helikopterle düzenlenen saldırıda, örgütün iki numaralı ismi İmad Muğniye'nin oğlu, Suriye operasyonlarından sorumlu Muhammed İsa ve İranlı komutan Ebu Ali Tabtabai'nin öldüğü belirtildi.

İsrail Hizbullah'ı vurdu

İsrail ordusuna ait bir helikopter, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra kentinde bulunan Golan tepelerinde, Hizbullah'a ait iki araçlık konvoyu hedef aldı.

Füzelerle düzenlenen saldırıda, daha önce öldürülen Hizbullah'ın iki numaralı ismi İmad Muğniye'nin oğlu Cihat Muğniye, Suriye operasyonlarından sorumlu Muhammed İsa ile İranlı komutan Ebu Ali Tabtabai'nin öldüğü iddia edildi.

İsrailli bir yetkili, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada "İsrail'e saldırı hazırlığında olan isimlerin hedef alındığını" iddia etti. Saldırıyı doğrulayan Hizbullah kaynakları 6 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail askerleri, konvoy saldırısının ardından misilleme ihtimali üzerine Lübnan ve Suriye sınırında alarma geçirildi. Geçtiğimiz gün Lübnan'da bir televizyon kanalına konuk olan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ellerinde en az 200 km menzilli İran yapımı Fetih 110 füzelerinin olduğunu açıklamıştı.

Esad'ı destekleyen Nasrallah üç gün önce İsrail'den Suriye topraklarına bir saldırı beklediğini, Şam yönetimi ve müttefiklerinin bu muhtemel saldırılara karşılık verme hakkı olduğunu söylemişti.

İran ve Hamas, İsrail'in Golan Tepeleri'nde Hizbullah konvoyuna düzenlediği saldırıyı kınadı.

ulusalkanal.com.tr

israil hizbullah vurdu