İşte Danıştay cinayeti ve sonrasında yaşanan süreç

Danışay cinayeti AKP Hükümeti ve Gülen Cemaatinin devreye girmesiyle Cumhuriyete yönelik toptan bir taarruza dönüştü. İşte Danıştay cinayeti ve sonrasında yaşanan süreç.

İşte Danıştay cinayeti ve sonrasında yaşanan süreç

AKP hükümetinin hedef göstermeleri ve dini referanslarla işlenen Danıştay cinayeti Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

Cinayetin ardından AKP hükümetine karşı tepki büyürken, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bir kaç saat içerisinde "sürprizlere hazırlıklı olun" açıklaması yaptı.

Polis istihbaratının devreye girmesiyle yaratılan ve yurtseverlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan bir sahte şema Aparslan Arslan'ın önüne koyuldu. Ardından şemada yer alan iftiralar Abdullah Gül'e brifing olarak sunuldu.

Abdullah Gül'ün "uygun bir savcı bulun, delillendirin" talimatıyla, Danıştay cinayeti Ergenekon tertibinin ilk adımına dönüştü. Gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendiren Avukat Zeynep Küçük, "sürecin brifingle başladığını" vurguladı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde azmettiricilikten hüküm giyen Osman Yıldırım, talimatla bulunan savcı Zekeriya Öz ve polisler tarafından ziyaret edildi. Ziyaretin ardından azmettirici Osman Yıldırm'ın ifadelerini değiştirmesiyle Danıştay cinayeti Ergenekon dosyasına bağlandı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kıbrıs Kahramanı emekli Albay Muzaffer Tekin ve Astsubay Oktay Yıldırım peşi sıra tutuklandı.

4 yıllık yargılamada Danıştay saldırısını Ergenekon ile ilişkili gösteren hiç bir somut delil bulunamadı. Ancak azmettirici Osman Yıldırım'ın sanık ve gizli tanık 9 olarak verdiği yalan ifadeler birbirine doğrulatılarak yurtseverler mahkum edildi.

5 Ağustos 2013'te açıklanan Ergenekon kararlarında ise beraat eden tek isim Osman Yıldırım oldu...

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

cumhuriyet