ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass: Darbeyi planlamadık, yönetmedik

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Fethullah Gülen'in iadesi ve Amerika'nın pozisyonu hakkında açıklamalar yaptı. FETÖ'cü darbe girişiminden haberleri olmadığını iddia eden Bass, darbeyi desteklemediklerini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında "Gülen olduğuna ikna oldunuz mu?" sorusuna ise Türkiye'deki süreci etkilemek istemediğini belirterek görüş bildirmedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass: Darbeyi planlamadık, yönetmedik

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass, bir grup gazeteciye kounuştu. Bass, Fethullah Gülen'in iadesi ve darbe girişimindeki Amerika'nın pozisyonuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Bass, darbeyi planlamadıklarını, yönetmediklerini ve desteklemediklerini iddia etti. Amerika elçisi darbe girişiminden de bilgilerinin olmadığını belirtti.

Eski CIA yetkilisi Graham Fuller'in Türkiye'de olduğu iddialarına dair soruya ise Fuller’in Türkiye’de olduğundan haberinin olmadığını söyledi. Bass, Fuller'i kastederek "Doğrusunu söylemek gerekirse burada olsaydı da bizim pozisyonumuzu değiştirmezdi" dedi.

İncirlik’ten kalkan tanker uçaklarıyla ilgili bir soruya ise Bass, İncirlik'in bir Türk üssü olduğunu hatırlattı. Bass, "Ne üssü ne Türk hava sahasını ne de İncirlik’teki kuleyi biz kontrol ediyoruz" dedi.

Bass, darbe girişimini Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan kendisini arayan birinden öğrendiğini söyledi.

Darbenin arkasında "Gülen'in olduğuna ikna oldunuz mu?" sorusuna Bass, "Türk hükümetinin sorumluları adalet önüne çıkartmasını zorlaştıracak bir şeye neden olmak istemem" diyerek soruya yanıt veremedi.

ulusalkanal.com.tr