Aliyev, Türkiye'de

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Aliyev daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Azeri diplomatlara dayandırılan haberlere göre, görüşmelerdeki en önemli gündem maddesi Ermeni diasporasına karşı yürütülecek çalışmalar ve Dağlık Karabağ sorunu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın resmi daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Aliyev'in ilk durağı Başbakanlık Resmi Konutu oldu. Başbakan Davutoğlu ile Aliyev arasında yapılan görüşme yalaşık yarım saat sürdü.

Aliyev daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Törende yine Muhafız Alay Komutanlığı'na bağlı askerler 16 Türk devletini temsilen askeri kıyafetler giydi.

Azeri diplomatik kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, Erdoğan-Aliyev görüşmesinde en önemli başlıklar Dağlık Karabağ sorunu ve soykırım yalanın yüzüncü yılında diasporanın lobi çalışmaları. Azerbaycan'ın diasporaya karşı yürütülen çalışmalara destek vermek istediği ve 2015 yılında Türkiye ile aralarındaki en önemli konunun Ermenistan’la ilişkiler olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada görüşmelerin ortak çalışmalara ve ikili işbirliğinin kapsamlı bir şekilde ele alınmasına imkân sağlayacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr