Üniversitelerde Atatürk yemini: Cumhuriyeti yaşatacağız

Üniversitelerde Atatürk yemini: Cumhuriyeti yaşatacağız

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı'mızın büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78. yılında Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde anıldı. Saat 09.05'te yerleşkelerde hayat durdu. Türkiye Gençlik Birliği(TGB) ve öğrenci toplulukları önderliğinde gençler üniversitelerde düzenlenen anma törenlerine katıldı.

İşte il il eylemlerden fotoğraflar için tıkla!

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT), Ziraat Fakültesi D Blok önünde gerçekleşen resmi törene katıldı. Saat 09.05'te saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. Törenin ardından, topluluk üyeleri tüm kampüste 'Yasta değil, kavgadayız' yazılı bildiriler ile Atatürk resimli yaka kartları dağıttı.

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Beyazıt ve Avcılar yerleşkelerindeki anma törenlerine katıldı. İstanbul Üniversitesi ADK Başkanı Mert Gezici; ''Atatürk'ün bıraktığı mücadele mirasıyla cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız.'' dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri ise Dolmabahçe'ye yürüdü.

Üsküdar Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü , 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleşti. Program saat 9'u 5 geçe 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan; ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk milletinin lideri değil bütün dünyanın örnek aldığı ve saygı duyduğu bir liderdi. Bugün burada,okulumuzda rahatça oturabiliyorsak bu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir'' dedi. Programın sonunda Müzik Kulübü tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Atatürkçü Düşünce Kulübü de okulun düzenlediği anma törenine katıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi; Rektör Prof.Dr.İ.Yaşar Hacısalihoğlu, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Emir Tan ve Prof.Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya, rektör danışmanları, dekanlar, öğretim görevlileri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yılında anma gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programı üniversitenin Atatürkçü Düşünce Kulübü danışmanı Yrd.Doç.Dr. Yılmaz Tezcan'ın "21. Yüzyıl ve Atatürk" konulu sunumuyla devam etti.Tezcan, manevi miras olarak hiçbir ayet hiçbir dogma ve hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmayan Mustafa Kemal Atatürk'ün, manevi mirasının bilim ve akıldan başka bir şey olmadığı vurgusunu yaptı.

​Sakarya Üniversitesi öğrencileri Atatürk'ü anmak için merkez kafeteryada toplandı. Saygı duruşu ve Istiklal Marşı'nın ardından basın açıklaması yapıldı. Sakarya Üniversitesi öğrencileri adına konuşan Atatürkçü Düşünce Topluluğu başkanı Emre Can Çelik; ''Ülkemiz bugün de emperyalistlerin desteklediği terör örgütleri eli ile bir kuşatma altında. Bu kuşatmayı yarabilmemiz için ülkemizden terör belasını def edebilmemiz için Mustafa Kemal kadar kararlı , inançlı ve cesur olmalıyız.'' dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi'nde de gençler ulu önder Atatürk'ü anmak için saygı duruşunda bulundu.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, 10 Kasım'da büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Hukuk ve eczacılık fakültesi akademik kadroları, idari personelleri ve öğrenciler kampüsün ön bahçesindeki Atatürk heykeli önünde toplanıp saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla anma programı sona erdi. Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerinin olduğu yaka kartları dağıttı.

09.05'te Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan öğrenciler 78. ölüm yıl dönümünde Ata'sını andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Gençliğe Hitabe okundu. Halkçı Sağlık Topluluğu ve Düşünce Topluluğu önderliğinde yapılan anmaya birçok topluluk destek verdi. Halkçı Sağlık Topluluğu başkanı Nazlı Çetin'in konuşmasının ardından anma töreni tamamlandı.

Doğuş Üniversitesi öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'mızı okudu. Ardından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri, 10 Kasım anma etkinlikleri çerçevesinde amfilerde saygı duruşunda bulundu. Üniversite öğrencilerinin ve öğretmenlerin katılımıyla Atatürk büstüne çelenk konuldu.

Akdeniz Üniversitesi Kitap Topluluğu Atatürk'ü andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kitap Topluluğu Başkanı Baran Karabulut konuştu. Topluluk üyelerinden Ayşenur Ay 'Gençliğin Ata'ya Cevabı' nı okudu. Dans Topluluğu üyelerinin vals gösterisi ve zeybek gösterisi ile program devam etti. Bağlama ve Anadolu Sazları Topuluğu Korosu, Atatürk'ün sevdiği şarkıları söyledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, rektörlüğün hazırladığı 10 Kasım törenine Atatürk tişörtleri ile katıldı.

Yakın zamanlarda adı sık sık terör örgütü PKK ile anılan Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk geniş katılımlı bir törenle anıldı.Hukuk Fakültesi avlusunda bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı okundu.

Balıkesir'de ise TGB, ADD,Vatan Partisi,CKD,Güzel Sanatlar Derneği,İDA-DER,BACEV ve CHP örgütleri Atatürk resimlerinden oluşan fotoğraf sergisi açtı.Program dahilinde 11 Kasım 2016 Cuma akşamı 19.30'da Salih Tozan Kültür Merkezinde anma törenimiz devam edecek.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Kırıkkale'de anıldı. Kırıkkale'de TGB, TLB, CHP ve ADD'nin katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk, edebiyete erişinin 78.yılında anıldı. TGB-TLB adına konuşmayı TLB Başkanı Osman Şimşek yaptı. Şimşek konuşmasında, 10 Kasımların yas değil mücadele günleri olduğunu, Mustafa Kemal'in ölmediğini, bugün Cumhuriyet mevzisinde en önde mücadele ettiğini belirtti.