Venezuela'dan örnek önlem paketi

Dünya koronavirüsle kıyasıya mücadele ediyor. Pandemi boyutuna ulaşan kovid-19 'dan korunmak için ülkeler tüm önlemleri alıyor. Ülkeler virüsü en hafif şekilde atlatmak için hassasiyetle çalışıyorlar.

Venezuela'dan örnek önlem paketi

Dünya pandemi boyutuna gelen kovid-19'la mücadele ediyor. Ülkeler tüm önlemlerini alarak süreci en hafif şekilde atlatmak için çabalıyor. O ülkelerden biri de İran..

İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den dikkat çekici bir açıklama geldi. Nevruz bayramından dönüşlerle ikinci bir dalga beklediklerini söyleyen Ruhani, "Halk yarından itibaren daha fazla kısıtlamalara karşı hazırlıklı olmalıdır." dedi.

Venezüella salgına karşı önlem dünyaya örnek olacak bir önlem paketi hazırladı. 1 aylık karantina ilan eden Maduro yönetimi işçileri koruma altına aldı. Kredi tahsilatları ile birlikte tüm kira ödemeleri askıya alındı, işten çıkarma yasaklandı.

Tespit edilebilen 84 vakanın olduğu ülkeye ise salgına karşı mücadele için destek Küba ve Rusya’dan geldi. 130 Kübalı doktor salgınla mücadele için ülkede görev yapıyor.

Hindistan Devlet Başkanı Modi 21 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kolombiya'da ise genel karantina başladı.

Afganistan'da vaka sayısı 80'e yükseldi. Vakanın en çok görüldüğü Herat vilayeti ise bugünden itibaren il genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İsrail'de özel araçlarda en fazla iki kişinin, taksilerde ise en fazla bir yolcunun seyahat etmesi kararlaştırıldı. İsraillilere market ve eczaneye gitmek dışında evlerinden en fazla 100 metre uzaklaşma izni getirildi. Ülkedeki tüm sinagogların bu akşamdan itibaren kapatılması karar verildi.

Avrasya ülkeleri olan Ermenistan,Kazakistan ve Gürcistan'da vaka sayıları yükseldi. Kazakistan'da salgının hızı göre OHAL'i uzatabileceği açıklandı.

Sudan'da halkın yüzde 90'ı sokağa çıkma yasağına uyarak virüsle mücadele de diğer insanlara örnek oluyor.

Batı Afrika ülkesi olan Mali ve Gine Bissau'da ilk Kovid-19 vakaları görüldü.

Arap ülkelerinde de koronavirüs vakaları arttı. Suudi Arabistan'da Mekke Medine ve Riyad'da için karantina kararı alın

Kovid-19 tespit edilenlerin sayısı Mısır'da 402'ye, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 248'e, Katar'da 526'ya, Irak'ta 327'ye, Ürdün'de 153'e yükselirken Libya'da ilk vaka görüldü.

ULUSAL.COM.TR

iran koronavirüs Venezuela