Birleşmiş Milletler'den çağrı: Yermuk'te çatışmalara ara verilmeli

Birlişmiş Milletler, çatışmalar nedeni ile Şam yakınlarındaki Filistinli mültecinin yaşadığı Yermuk kampına günlerdir insani yardım ulaştırılamadığını açıkladı. Çatışmalara ara verilmesini istedi.

Birleşmiş Milletler'den çağrı: Yermuk'te çatışmalara ara verilmeli

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Suriye'nin başkenti Şam'ın yakınlarındaki Filistinli mültecinin yaşadığı Yermuk kampına günlerdir insani yardım ulaştırılamadığını bildirdi.

Birlişmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu çatışmalar nedeni ile insani durumun her geçen gün kötüye gittiğini açıkladı.

"Çatışmaların devam etmesi Yermuk Kampı'nda bulunan 18 bin Filistinli için akla hayale gelmeyecek acılara neden oluyor. Çatışma tehdidi altında yaşayan insanlar içme suyu, gıda ve temel sağlık gereksinimlerine erişemiyor. Ayrılmak isteyenlerin güvenli bir şekilde kamptan çıkabilmesi için çatışmalara ara verilmeli"

Terör örgütü IŞİD ile El Nusra Cephesi’nin ele geçirmek istediği kampta kimi mülteciler kendi imkanlarıyla kaçmayı başarırken, 3500’ye yakın çocuğun çatışma altındaki kampta mahsur kaldığı tahmin ediliyor. IŞİD’in kamptaki 13 kişinin başını keserek infaz ettiği de gelen haberler arasında.

ulusalkanal.com.tr