Adıyaman şehitlerine son görev

Adıyaman'da şehit olan 4 asker, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Törenlerde aileler, PKK ve HDP'ye tepki gösterdi "Bu vatanı kimse bölemeyecek" dedi.

Şehit cenazelerinden bu sözler yükseldi. Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz'ın babası terör örgtü PKK'ya bu sözlerle tepki gösterdi, Türk bayrağını öptü.

Adıyaman'da EYP'nin infilak etmesiyle 1 asker, 3 asker de kazaen şehit olmuştu. Kahraman askerler bugün uğurlandu son yolculuklarına.

Törenlerden ilki Diyarbakır'daydı. Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz için Ergani'de tören yapıldı.

Şehidin babası Ekrem Yılmaz ve kardeşi Zülküf Yılmaz, terör örgütü PKK ve HDP'ye tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehidin babasını yanlız bırakmadı.

Bir tören de Ağrı'da vardı. Jandarma Uzman Çavuş Tuncer Doğan, PKK'lıların yola tuzakladığı bombanın infilak etmesi sonucu şehit olmuştu. Şehidin naaşı Eleşkirt'e bağlı Yanık Dere Köyüne götürüldü.

Şehit Doğan, Türk bayraklarıyla donatılan ebediyete uğurlandı. Doğan'ın bir kardeşinin köyde korucu, diğer kardeşinin de kendisi gibi uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Hataylı Jandarma Astsubay Başçavuş Aydın Özer de Adıyaman'da şehit oldu. Gaziantep’in Nizip ilçesinde cenaze namazı kılındı.

Şehidin naaşı eşinin istediği üzere Nizip'te sonsuzluğa uğurlandı.

Uzman Çavuş Oğuzhan Tekerek de şehit olan 4 askerden biriydi. Memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin eşi Emine Tekerek "Vatanımızı azaltamayacaklar, bir Oğuzhan daha yetişiyor" dedi.

ulusal.com.tr

Adıyaman