Dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi hayalini anlattı

Rumeysa Gelgi dünyanın en uzun boylu kadını unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı. Ancak 2 metre 15 santim boya sahip olmanın bazı zorlukları da var. Weaver sendromu olan Gelgi’nin çeşitli ülkelere seyahat ederek, farklı kültürleri deneyimleme hayali var. Ancak 2 saatte bir uzanma ihtiyacı yüzünden standart yolcu koltuklarında seyahat edemiyor.

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi hayalini anlattı

O, 2 metre 15 santimetre boyu ile dünyanın un uzun boylu kadını.

Uzun boylu olmanın getirdiği sorunlarla ailesinin de desteğiyle mücadele etmeye çalışıyor.

24 yaşındaki weaver sendromlu Rumeysa Gelgi, 2014'te 2 metre 13 santimetre ile "dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı", bu yıl ise 2 metre 15 santimetre ile "dünyanın un uzun boylu kadını" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Yaklaşık 15 yıl önce uzaması durdu. İki rekor farkı ise omurilik eğriliğinden kaynaklanıyor.

Ailesiyle Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Gergi, çeşitli ülkelere seyahat ederek farklı kültürleri deneyimlemeyi istiyor.

Ancak fiziksel sorunları farklı ülkelere ziyaret etmesinin önünde engel. 2 saatte bir uzanmaya ihtiyaç duyduğunu belirten Gergi, standart uçak koltuklarında da ne yazık ki oturamıyor.

Web geliştirme işiyle uğraşan Gergi, bu alanda kendini olabildiğince geliştirmeyi amaçlıyor.

En büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirten Gelgi, Sendromun getirdiği rahatsızlıkların tedavilerle iyileştiğini ancak fiziksel mobilizasyon sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

Dünyanın en uzun kadını Gelgi, yeniden rekor sahibi olmaktan da oldukça mutlu.

Rümeysa Gelgi Rumeysa Gelgi kimdir Rumeysa Gelgi kaç yaşında sendrom