Çatı'da 'Demirtaş' tartışması!

Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu arasında Selahaddin Demirtaş anlaşmazlığı çıktı. İhsanoğlu; Bahçeli'nin Demirtaş hakkındaki "Bu PKK'lının adaylığı yasalara aykırı" sözlerinin ardından, Demirtaş'a "saygıdeğer bir rakibimiz" dedi. Bu sözlere yanıt olarak Bahçeli, İhsanoğlu'nun "partimizle orantılı ve uyumlu davranması mecburi görülemeyecektir" açıklaması yaptı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP liderinin "PKK'nın Cumhurbaşkanı adayı" dediği Selahaddin Demirtaş'la ilgili konuştu. İhsanoğlu, "saygıdeğer rakibimiz" sözleriyle mesaj gönderdi.

Bunun üzerine Bahçeli'den bir açıklama daha geldi. "İhsanoğlu MHP'nin ilkeleriyle sınırlı düşünülemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın İhsanoğlu'nun Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilke ve esaslarıyla sınırlı olması düşünülemeyeceği gibi; söz, düşünce, tavır ve hareket açısından da partimizle orantılı ve uyumlu davranması da mecburi görülemeyecektir.

Bahçeli yazılı açıklamasında İhsanoğlu'nun Demirtaş'a sahip çıkan tutumuna yumuşak tonda yanıt verdi.

Nitekim Sayın İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı olarak talip olduğu görevin büyük sorumluluğunu yerine getirmek için hazırlık yaparken; herhangi bir partinin lehinde ya da aleyhinde faaliyet göstermemektedir.

Twitter'dan açıklama yapan İhsanoğlu, Bahçeli'nin sert sözlerine karşılık "Sayın Demirtaş’a Cumhurbaşkanlığı konusunda milli egemenliğimizin tecelli ettiği Yüce Meclis’in vekilleri teveccüh göstermiştir. YSK’nın resmen kabul ettiği her aday bizim demokratik yarıştaki saygıdeğer rakibimizdir" demişti.

İhsanoğlu ayrıca CNN Türk'te katıldığı programda açılım sürecine sahip çıkmış, sürecin parlemento düzelminde ele alınması gerektiğini savunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

devlet bahçeli milliyetçi hareket partisi selahaddin demirtaş Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı seçimleri