Başbakan Yıldırım, yarın ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'u kabul edecek

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından "Darbeci müttefiklerinin" tutuklanmasıyla telaşa kapılan Amerika, PYD'nin hamisi olan Genelkurmay Başkanı'nı Türkiye'ye gönderiyor. Pazartesi günü ülkemize gelecek olan General Denfırd'ın ilk durağı İncirlik Üssü. General ardından Ankara'da Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'la bir araya gelecek.

Başbakan Yıldırım, yarın ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'u kabul edecek

FETÖ'cü darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından teleşa kapılan ABD, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'u Türkiye'ye gönderiyor.

PYD’nin ABD’nin kara gücü olduğunu ilk kez ilan eden Dunford 'un pazartesi sabaha karşı Türkiye'ye iniş yapması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre Danfırd'ın ilk durağı Adana'daki İncirlik Hava Üssü olacak. Üs, 15 Temmuz kalkışmasında asker kılığına girmiş darbeciler tarafından kullanılan jetlere yakıt temin eden uçakların havalandığı yer. Üssün Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van ve üste ABD'lilerle 12 kez sır görüşmeler yapan 39’uncu Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat darbe soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Ankara temaslarını ikinci plana alan Danfırd'ın ilk olarak İncirlikte'ki ABD askerleriyle görüşmesi dikkat çekiyor. Dunford 'a görüşmede brifing verilecek.

Pazartesi sabah İncirlik'teki temaslarını tamamlayıp Ankara'ya gelecek ABD'li General, Başbakan Binali Yıldırım ile saat 16’da görüşecek. Dunford mevkidaşı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile de bir araya gelecek.

ES///

Görüşmede, Akar'ın Danfırd'ın önüne FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi konusunda bazı dosyaları sunacağı belirtiliyor.

Zirvede, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı Joseph Votel'ın " ABD'nin Türk Ordusu'ndaki müttefikleri hapse atılmıştır" sözlerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin organizatörü de olan Votıl, Suriye'de YPG yöneticileriyle görüşmeler yapmıştı.

General Danfırd da, ABD'nin Temsilciler Meclis'inde yaptığı açıklamalarda, Suriye'de PKK’nın Suriye kolu PYD'yi "Kara gücü" olarak gördüklerini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr