TSK'dan Van ve Irak kuzeyine hava harekatları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Van'ın Gevaş ilçesinin kırsalına, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Zap bölgelerine hava harekatı düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada bugün etkisiz hale getirilen terörist sayısının 20 olduğu belirtildi. Ayrıca, hava harekatlarında terör örgütüne ait büyük lojistik üssün imha edildiği ifade edildi.

TSK'dan Van ve Irak kuzeyine hava harekatları

VAN'IN GEVAŞ İLÇESİ KIRSALI

Bugün, Van'ın Gevaş ilçesinin kırsalında düzenlenen hava destekli operasyon kapsamında saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu dört terörist Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekâtı sonucunda etkisiz hale getirildi.

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ HAKURK BÖLGESİ

Bugün sabah saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu beş terörist Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekâtı sonucunda etkisiz hale getirildi, bölgede bulunan bir doçka mevzii de imha edildi.

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ ZAP BÖLGESİ

Bugün, sabah erken saatlerde, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde bölücü terör örgütünün barınma ve lojistik maksatlı kullandığı, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen dört ayrı noktaya Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekâtı sonucunda saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 11 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

BÜYÜK LOJİSTİK ÜS İMHA EDİLDİ

Bu arada yapılan açıklamaya göre, terör örgütüne ait büyük lojistik üs de imha edildi.

Ayrıca, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine döndü

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI

Ek olarak yapılan açıklamada, bugün etkisiz hale getirilen terörist sayısının 20 olduğu da vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

tsk van ırak kuzeyi