Irak'ta IŞİD'e ağır darbe

Irak'ın Kayyara kentinin IŞİD'ten kurtarılması için başlatılan operasyonda 700 IŞİD'li öldürüldü. Irak ordusundan yapılan açıklamada, Haziran ayından bu yana devam eden operasyonda IŞİD'e ağır darbe vurulduğu bildirildi.

Irak'ta IŞİD'e ağır darbe

Musul Operasyon Birimi komutanlarından Albay Amir el-Cuburi, Musul'a bağlı Kayyara'ya yönelik operasyonda 700 IŞİD'linin öldürüldüğü açıkladı.

Cuburi, rafineri ve petrol kuyuları nedeniyle Musula'a bağlı Kayyara bölgesinin IŞİD için ticaret merkezi konumunda olduğunu söyledi.

Cuburi, kentte yaşanan çatışmalarda kent halkının kendilerine destek verdiğini vurguladı, "IŞİD militanlarının bir kısmını vatandaşlar öldürdü. Halk, karargahların önemli bir bölümünü yaktı." dedi.

Kayyara, Musul'un 60 kilometre güneyinde yer alıyor. Irak ordusu ve koalisyon güçleri Kayyara'yı Musul operasyonunda bir üs olarak kullanmayı planlıyor.

Kent, 2014'ten bu yana IŞİD'in kontrolündeydi. Irak ordusu Haziran ayında Kayyara'yı kurtarma operasyonu başlatmıştı. Kent yaklaşık dört gün önce Irak ordusunun kontrolüne geçti.

ulusalkanal.com.tr