İçişleri Bakanı Soylu'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de katıldığı televizyon programında sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuştu. "Şu an düşünmüyoruz" dedi. Sosyal medya hesabından yalan haberler yayan kişiler hakkında da idari soruşturmanın başladığı bilgisini verdi. Tedbirlere uymayan iş yerlerine de para cezası kesildi. İşte Bakanın paylaştığı o bilgiler...

İçişleri Bakanı Soylu'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

Türkiye koronavirüse karşı mücadele ederken "Sokağa çıkma yasağı uygulanır mı?" sorusu gündemi epeyce meşgul etti. Bu konuya en yetkili ağızdan yanıt geldi. Katıldığı bir televizyon programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Şu an gerek görmüyoruz" dedi. Ancak ucunu da açık bıraktı.

Ve gündemde çokca yer alan 65 yaş ve üstü kişilerin sokağa çıkıp çıkmaması. Bakan özellikle yaşlıların korunması için bu kararın alındığını söyledi.

Ancak bu durum bazı çevrelerce suistimal edildi. Sahte hesaplardan yaşlılarla ilgili rencide edici videolar yayınlandı. Bakan bu kişilerle ilgili gereğinin yapılığını söyledi. Rakamlar verdi.

Türkiye tedbirleri üst seviyede tutuyor. Yasağa uymayan iş yerleri de tek tek tespit edildi. Gerekili işlem yapıldı

Peki, "Sokağa çıkmayın" çağrılarına uyuluyor mu? Soylu, buna ulaşımdaki düşüş oranlarıyla yanıt verdi.

Şu ana kadar yurt dışından gelen 15 bin 135 kişi karantinada. Bunlar arasında umreden, yurt dışından gelen Türk vatandaşları, öğrenciler ve bazı yabancı uyruklu vatandaşlar var.

Bakan, maske üreticileriyle yatıkları görüşmeye de değindi. Fırsatçılara geçit yok mesajı verdi.

ulusal.com.tr

soylu sokağa çıkma yasağı