Başkan belli oldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir gecede ellerinden alınarak Ekonomi Bakanlığı'na bağlanan 27 yıllık Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu yönetiminden istifa etti. Hisarcıklıoğlu'ndan boşalan göreve jet hızıyla atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda DEİK başkanlığına, eski MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan getirildi.

Başkan belli oldu!

İş dünyasının ünlü isimlerinin gönüllü olarak görev yaptığı Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi, bir gecede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin elinden alınarak Ekonomi Bakanlığı'na bağlanmıştı.

Bu gelişme sonrası aynı zamanda DEİK Başkanı da olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlık görevinden istifa etti.

Hisarcıklıoğlu'ndan boşalan göreve jet hızıyla atama yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun yeni başkanının İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ömer Cihad Vardan olduğunu açıkladı. Zeybekci kararı "Türkiye Markası" tanıtım toplantısı sonrası duyurdu.

Jet hızıyla DEİK başkanlığına atanan Ömer Cihad Vardan, ilk yönetim kurulu toplantısını aynı hızla yaptı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Ömer Cihad Vardan hâlihazırda MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyeliği, İktisadi Kalkınma vakfı ve Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi çok sayıda görevi de sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr