Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılıyor. Meclis'e girecek kişilere, yerli üretim olan yazılım sistemiyle "Yüz tanıma ve video analiz" uygulaması yapılacak. Sistem sayesinde kampüs içinde gezen bir şahsın hareketleri incelenecek, kimlik bilgileri, suç işleyip işlemediği saniyeler içinde görevli polisin bilgisayarında görülebilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılıyor

Terör saldırıları ve olumsuz durumlara karşı güvenlik seviyesi üst düzeye çıkartılıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin güvenliğini sağlayan "Entegre Teknoloji Güvenlik Sistemi" geliştirildi.

Entegre sistemin en önemli özelliği de "Yapay zeka" olarak nitelendirilen "Yüz okuma ve video analiz" uygulaması. Önümüzdeki hafta uygulamaya girecek milli ve yerli üretim olan sistemle, Meclis'e gelen ziyaretçiler otomatik olarak yüz okuma sistemine girecek.

Yüz okuması yapılan kişilerin Meclis kampüsü içinde hangi noktaya giderse gitsin "Hareketli kameralarla" takibi yapılabilecek. Yüz okumasıyla şahısların, kimlik bilgileri, suç işleyip işlemediği saniyeler içinde güvenlik görevlisinin bilgisayarında görülebilecek.

Video analiz sistemiyle de, “Somurtkan, çekingen, korku içinde olan, kimseyle konuşmayan, kıyafeti şüpheli olan” kişiler tespit edilecek. Buna göre, canlı bomba veya suç işleme potansiyeli olanlar risk analiziyle belirlenmeye çalışılacak ve bu kişiler merkeze bildirilecek.

Hayata geçen bazı tedbirler de var. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, entegre sistemine bağlı olarak plaka okuma, erken algılama, araç altı görüntüleme gibi uygulamalar hayata geçirildi. Habere göre, plaka okuma sistemiyle bir aracın, tüm geçmişi belirlenebiliyor.

Kampüsünün etrafı "Elektronik çitlerle" de donatıldı. 100 kamera aracılığıyla elektronik ışınlar sayesinde ölü bölgelerden Meclis kampüsüne giriş olması halinde sistem "Sesli" alarm vererek merkezi uyarıyor.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Büyük Millet Meclisi güvenlik önlemleri