Şike davasında gerekçeli karar açıklandı

Türk Futboluna darbe vuran Şike davasında gerekçeli karar açıklandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ve 36 sanığın beraat ettiği davanın gerekçeli kararında, dinlemelerin usulsüz yapıldığı, yeterli ve kesin delil bulunamadığı belirtildi.

Şike davasında gerekçeli karar açıklandı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın beraat ettiği Şike davasının gerekçeli kararı açıklandı.

287 sayfadan oluşan gerekçeli kararda "örgüt kurma" ve "üye olma", "şike" ve "teşvik primi" suçlamalarına yönelik yeterli ve kesin delil bulunamadığı belirtildi.

Kararda Şike iddialarının bir numarası olarak gösterilen Aziz Yıldırımı'n konumuna dikkat çekildi, "Fenerbahçe bir spor kulübüdür. Bütün spor kulüplerinde başkanın diğer üyeler üzerinde bir ağırlığının olması, onlara söz geçirmesi normaldir" denildi.

Suçun işlendiği iddia edilen tarihlerde TCK'da böyle bir suç tanımı olmadığı belirtilen kararda, "Şike ve teşvik fiillerinin 14 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6222 sayılı yasayla düzenlenmiş ve suç sayılmıştır" ifadelerine yer verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında dinlemelerin usulsüz yapıldığı vurgulandı. Kararda dinlemelerin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

fenerbahçe aziz yıldırım