Malatya'da sandık başında kavga: 2 ölü... Saadet Partisi'nden ilk açıklama

Malatya'nın Pütürge ilçesinde sandık başında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.Kavga sırasında 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Yaşamını yitiren Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ın Saadet Partisi müşahitleri olduğu anlaşıldı. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada 'Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir' denildi

Malatya'nın Pütürge ilçesinde sandık başında AKP ve Saadet Partililer arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Bölünmez Mahallesi'ndeki bir okulda, oy verme işlemleri sırasında tartışma çıktı.

Silahlı kavgaya dönüşen olayda, pompalı tüfekle vurulan iki kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Yaralı 112 Acil Servis ekiplerince Pütürge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

AÇIK OY İDDİASI

Olayın ardından Saadet Partisi açıklama yaptı. "Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir" denilen açıklamada "Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız brkaç fazla oy yerin dibine batsın! Bu elim hadisede hayatını kaybeden Saadet Partili kardeşlerimiz Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'a Allah'tan rahmet acılı ailesine ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

'PARTİLER ARASI SORGULAMAYA GÖTÜRMEK DOĞRU DEĞİL'

Cumhrbaşkanı Tayyip Erdoğan da bir açıklama yaparak "Bu durumun partiler arası sorgulamaya, partiler arası bir yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum" dedi.

AKP silahlı kavga tayyip erdoğan malatya saadet partisi pütürge muhtarlık