Vatan Partisi'nin acı günü

Güven Karabelli, 40 yıllık Aydınlıkçı bugün yaşama gözlerini yumdu. Sevenleri tarafından Balçova Eyüp Sabri Cami’nde son yolculuğuna uğurlanan Karabelli’den geriye kalan mücadele azmi oldu.

40 yıllık Aydınlıkçı, Devrimci önder, mücadele adamı Güven Karabelli bugün yaşama gözlerini yumdu.

Hayatı boyunca milli demokratik devrim için mücadele eden Karabelli 1948 doğumluydu.

Ödemiş’te kitapçı Güven olarak tanınıyordu. Kitaplardan bir türlü kopamadı. İzmir’de de kitapçı dükkanı açtı. Eylem adamı Karabelli bir yandan parti görevlerini yürütüyor, bir yandan da çok sevdiği kitaplarla tüm zamanını geçiriyordu.

Karabelli 12 Mart darbesinde İzmir’de tutuklandı. Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi davasında yargılanarak 2 yılı aşkın süreyle cezaevinde kaldı.

1978 yılında Türkiye İşçi Köylü Partisi’nin İzmir il Yöneticiliğini üstlendi. 12 Eylül Darbesinden sonra 1988 yılında kurulan İşçi Partisi’nin İl Yöneticiliğini yaptı. Balçova İlçe Başkanlığı görevlerinde de bulunan Karabelli; DİSK’e bağlı Emekli-Sen İzmir Şube Sekreterliği ve ADD Genel merkez delegeliği görevinde de bulundu.

Karabelli 10 yıldır Lösemi kanseriyle mücadele ediyordu. Karabelli’nin eşi Aysun Karabelli oğlu Ercan başta olmak üzere mücadele arkadaşları tarafından Balçova Eyüp Sabri Cami’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Karabelli Balçova Eski Mezarlığında toprağa verildi.

HABER: Belma Yücel KAMERA: Akın Kara

Fotoğraf: Nurten Kurnaz

ulusalkanal.com.tr

hayatını kaybetti vatan partisi Güven Karabelli