Cezaevindeki FETÖ'cülerin 21 ve 22 Kasım'da olay çıkarmak için hazırlandığı belirlendi

Cezaevlerindeki FETÖ'cülerin 22 Kasım günü bir takım olay çıkartmak için diğer tutuklulardan destek istediği tespit edildi, Adalet Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, cezaevlerine olası olaylara karşı tedbir alınması için talimat yazısı gönderdi. Yazıda, 21, 22 ve 23 Kasım tarihlerini kapsayacak şekilde güvenlik önlemlerinin artırılması istendi.

Cezaevindeki FETÖ'cülerin 21 ve 22 Kasım'da olay çıkarmak için hazırlandığı belirlendi

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen FETÖ'cülerin isyan hazırlığı içinde olduğu tespit edildi.

Örgüt, özellikle cezaevine atılan üyelerinin umudunu diri tutabilmek için sık sık tarihler belirleyip, bu tarihte serbest kalabilecekleri gibi iddiaları ortaya atıyor. Örgütün yeni belirlediği tarih ise 21-22 Kasım.

FETÖ'cülerin planı Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Müdürlük, darbeci teröristlerin, diğer tutuklu ve mahkumlardan destek isteyerek, cezaevinde olay çıkartmaya hazırlandığı istihbaratını başsavcılıklara gönderdi.

Milliyet'in haberine göre 19 Kasım tarihli talimat yazısında, FETÖ'cü tutukluların, uzun süredir 22 Kasım’a yoğunlaştığı söylemlerinin dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

21-22-23 Kasım tarihlerinde cezaevlerinin güvenlik önlemlerinin artırılmasının istendiği yazıda, özellikle gece vardiyalarının güçlendirilmesi talimatı verildi.

Yazıda, rehin alma olaylarına karşı hazırlıklı olunması, kurumlarda en az bir itfaiye aracının hazır bulundurulması ve acil müdahale ekiplerinin 24 saat esasına göre planlanma yapması istendi.

ulusalkanal.com.tr

adalet bakanlığı